آموزش گوگل سرچ کنسول به صورت تصویری

آموزش گوگل سرچ کنسول
آنچه در این مقاله می‌خوانید:

در مقاله قبلی نصب تصویری گوگل سرچ کنسول گفتیم که منبع اصلی ترافیک ورودی بسیاری از سایت‌ها، موتورهای جستجو بالأخص گوگل است. گوگل سرچ کنسول ابزاری است که می‌توان با آن عملکرد سایت در گوگل را سنجید، خطاهای موجود در سایت را با آن تشخیص داد و نیز فرصت‌های بالقوه رشد کسب‌وکار را پیدا کرد. در ادامه کارهایی که می‌شود با گوگل سرچ کنسول انجام داد را به‌صورت تصویری مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چگونه بازار هدفم را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنم (International Targeting)؟

هر کدام از وب‌سایت‌ها بازاری را مورد هدف قرار داده‌اند و برای مخاطبان هدف خود تولید محتوا می‌کنند و محصولات خود را به آنها ارائه می‌دهند. موتور جستجوی گوگل این توانایی را دارد تا حداقل بازار هدف مخاطبان وب‌سایت‌ها را تشخیص دهد. گوگل این کار را با کمک چندین فاکتور همچون اتریبویت hreflang که زبان سایت در آن مشخص می‌شود، جایی که سایت ثبت شده و مکان هاست آن، با کمک بک لینک‌ها و سایر روش‌های دیگر تا حدود زیادی مخاطبان اصلی سایت‌ها را تشخیص می‌دهد. سرچ کنسول گوگل محض محکم کاری این امکان را نیز فراهم کرده که به‌صورت دستی بازار هدفمان را مشخص کنیم.
برای این کار به بخش Legacy Tools and Reports در ساید بار سرچ کنسول می‌رویم و بر روی International Targeting کلیک می‌کنیم. همانطور که در تصویر زیر مشخص است این بخش دارای دو قسمت است: زبان یا Language که در آن زبان بازار هدف را انتخاب می‌کنیم و بخش کشور یا Country که از لیست کشورها، ایران را انتخاب کرده و بر روی دکمه Save کلیک می‌کنیم.

مشخص کردن بازار هدف در گوگل آنالیتیکس

چرا باید گوگل سرچ کنسول را به گوگل آنالیتیکس متصل کنم؟

یکی از دلایل مهمی که سرچ کنسول را به گوگل آنالیتیکس لینک می‌کنیم این است که در گزارش مهم Accusation گوگل آنالیتیکس در بخش منبع و مدیوم All Traffic، کلمات کلیدی مهمی که به سمت سایت ترافیک ارسال کرده‌اند با عنوان Not Provided ذخیره می‌شوند:

نحوه اتصال سرچ کنسول به گوگل آنالیتیکس

اما با لینک کردن این دو ابزار گوگل می‌توان لیست مهم‌ترین کلمات کلیدی (در اینجا Query) را در گوگل آنالیتیکس مشاهده کرد. برای انجام این کار طبق تصویر زیر مراحل مشخص شده را طی می‌کنیم Admin → Property Settings → Search Console:
نحوه لینک کردن گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول

با کلیک بر روی دکمه Adjust Search Console در بخش Search Console به صفحه تنظیمات سرچ کنسول Search Console Settings هدایت می‌شویم. در این صفحه بر روی دکمه Add کلیک کرده و پراپرتی (Property) سرچ کنسول را انتخاب کرده و بر روی دکمه ذخیره Save کلیک می‌کنیم. به محض اینکه فرایند ذخیره تکمیل شد بخش سرچ کنسول به گزارش Accusation در قسمت All Traffic افزوده می‌شود.

چگونه با کمک گوگل سرچ کنسول مشکلات امنیتی سایت را تشخیص دهم(Security Issues report)؟

چنانچه گوگل تشخیص دهد که سایت شما هک شده یا در آن اقداماتی صورت گرفته باشد که به نوعی به مخاطبان آسیب وارد کند، در بخش گزارش مشکلات امنیتی گوگل سرچ کنسول نمایش داده می‌شود. مثال‌هایی از اقدامات مخرب در وب‌سایت شما شامل حملات فیشینگ، نصب بدافزار یا نصب بدون اجازه نرم افزار بر روی سیستم کاربران است. چنانچه هر کدام از این مشکلات در سایت وجود داشته باشد باید به سرعت آنها را رفع کرد. وجود چنین مشکلاتی به‌صورت ایمیلی به ادمین سایت اطلاع رسانی می‌شود و در اعلانیه های گوگل سرچ کنسول نیز قابل دسترس است. برای مشاهده گزارش مشکلات امنیتی گوگل سرچ کنسول باید مسیر زیر را طی کنید:
گزارش مشکلات امنیتی گوگل سرچ کنسول

چه کاری انجام دهم تا صفحات وب‌سایت زودتر ایندکس شود؟

یکی از فاکتورهای مهمی که گوگل هنگام ایندکس صفحات آن را در نظر می‌گیرد نقشه‌ای از سایت و معماری محتوایی آن است. به منظور راحتی کار ربات‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو، فایلی را با نام Sitemap و پسوند xml تولید می‌کنیم و در روت سایت قرار می‌دهیم تا ربات‌های گوگل بهتر بتوانند ساختار سایت را درک کرده و با سرعت بیشتری محتوای آن را -ایندکس کنند. مراحل انجام این کار به شرح زیر است:

1-    تولید و تهیه فایل سایت مپ Sitemap.xml

ابتدا لازم است این فایل را تولید و جنریت کنید. چنانچه از سایت وردپرس استفاده می‌کنید افزونه سئو Yoast این فایل را به‌صورت خودکار تولید می‌کند. برای سایر سایت‌ها نیز می‌توان از ابزار اسکریمینگ فراگ (screaming frog) استفاده کرد. روش کار نیز بدین صورت است که این ابزار را نصب کرده و با آن صفحات وب‌سایت را کراول کنید. سپس در بخش Sitemap آن خروجی xml دریافت کنید. https://www.screamingfrog.co.uk/xml-sitemap-generator/
سایت کاربردی دیگر xml-sitemaps است که به‌صورت آنلاین فایل سایت مپ را تولید می‌کند. ابتدا وارد سایت شده سپس آدرس وب‌سایتتان را وارد کنید و خروجی xml سایت مپ را دریافت کنید.https://www.xml-sitemaps.com/
تصویر فایل خروجی سایت مپ در زیر ارائه شده است:
شکل ظاهری فایل سایت مپ

2-    جایگذاری فایل سایت مپ در روت سایت

اکنون زمان آن رسیده تا فایل خروجی سایت مپ با فرمت xml را در روت اصلی سایت قرار دهید. ابتدا وارد پنل مدیریتی خود شوید، به صفحه روت اصلی سایت وارد شوید و بر روی گزینه Upload کلیک کرده و فایل را آپلود کنید. فرایند انجام این کار در تصویر زیر آمده است:

نحوه آپلود فایل سایت مپ در روت سایت

3-    ثبت آدرس سایت مپ در گوگل سرچ کنسول

در گام آخر لازم است آدرس سایت مپ را به گوگل معرفی کنیم. در ساید بار گوگل سرچ کنسول به بخش Sitemap رفته و در قسمت Add a new sitemap نام فایل را وارد می‌کنیم و در نهایت بر روی دکمه Submit کلیک می‌کنیم:
نحوه ثبت فایل سایت مپ در گوگل سرچ کنسول

همانطور که از تصویر بالا نیز مشخص است قبلا یک فایل سایت مپ به گوگل سرچ کنسول معرفی شده است. شما می‌توانید چندین سایت مپ را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید.
مهم‌ترین اقداماتی که هنگام شروع کار با سرچ کنسول باید انجام داد را در این مقاله بررسی کردیم. در مقاله بعدی گزارش‌های مهم و کاربردی گوگل سرچ کنسول را به‌صورت تصویری آموزش خواهیم داد.

مسیر آموزش گوگل سرچ کنسول برای علاقه‎مندان به شرح زیر است:

1- آموزش تصویری نصب گوگل سرچ کنسول

2- آموزش گوگل سرچ کنسول قسمت اول

3- آموزش گزارش های گوگل سرچ کنسول – قسمت دوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود کتاب گوگل آنالیتیکس

برای دانلود کتاب آموزش گوگل آنالیتیکس بر روی لینک زیر کلیک کنید