سوالات متداول سئو

سوالات متداول SEO

سئو برای کسب‌وکارها

سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی سایت و محتوا برای موتورهای جستجو مثل گوگل، بینگ و … است. سئو به زبان ساده یعنی فرایند بهبود کیفیت و کمیت ترافیک ورودی (منظور کاربرانی که به سایت می‌آیند) به یک سایت یا صفحه از موتورهای جستجو.

تمام کسب‌‎وکارهایی که سایت دارند به سئو نیاز دارند. با توجه به آنلاین شدن بسیاری از خدمات و دگرگون شدن فضای کسب وکاری بیش از هر موقع دیگری به سئو نیاز خواهید داشت.

پاسخ این سوال به عوامل مختلفی همچون فعالیت پیشین و اعتبار سایت، حوزه فعالیت، حضور رقبا در فضای آنلاین و … بستگی دارد. برای برخی از حوزه‌ها ممکن است 3  ماه و برای برخی دیگر شاید تا یک سال هم نتوان رتبه اول گوگل را به دست آورد. به طور میانگین حدود 6 ماه باید زمان در نظر گرفت؛ به یاد داشته باشید سئو فرایندی مستمر و ادامه‌دار است و با یکبار سئو کردن، از آن بی‌نیاز نخواهید شد.

هزینه سئو به عوامل مختلفی همچون پتانسیل سایت شما و همچنین سختی حوزه‌ای که می‌خواهید در آن فعالیت کنید بستگی دارد. بدون بررسی دقیق امکان قیمت‌گذاری وجود ندارد ولی به طور میانگین برای سئو یک سایت معمولی در سال 1400 باید حدود 50 میلیون برای یک دوره 6 ماهه در نظر گرفت. چنانچه می‌خواهید هزینه دقیق را بدانید این فرم را تکمیل کنید.

  • برون سپاری سئو به یک شرکت یا متخصص
  • استفاده از خدمات مشاوره سئو
  • یادگیری سئو با کمک دوره‌های آموزشی تا قادر باشید خودتان سئو سایت را انجام دهید
  • تشیکل یک تیم داخل شرکت
  • شما می توانید با پر کردن فرم این صفحه، از فرصت مشاوره رایگان سئو استفاده کنید

کلیات سئو

موتور جستجو (Search Engine) یک سیستم نرم افزاری است که به کاربران کمک می‌کند اطلاعاتی که به دنبال آن هستند را با جستجوی عبارات و کلمات کلیدی در فضای وب پیدا کنند. گوگل، یاهو و بینگ از مشهورترین موتورهای جستجوی جهانی هستند.

موتورهای جستجو با کمک ربات‌هایشان محتوای فضای وب را می‌گردند، موضوعات صفحات را بررسی و ذخیره می‌کنند و سپس با جستجوی یک عبارت توسط کاربر، مرتبط‌ترین و بهترین صفحه را نمایش می‌دهند. به زبان ساده موتورهای جستجو سه کار انجام می‌دهند:

  • خزش (Crawling): جستجو محتوای سطح وب
  • فهرست‌سازی یا ایندکس (Indexing): ذخیره کردن و مرتب سازی محتوایی که پیدا کرده‌اند
  • رتبه بندی (Ranking): نمایش دادن بهترین صفحات و سایت‌ها به ترتیب و برای کلمات کلیدی جستجو شده

ربات های گوگل و سایر موتورهای جستجو که محتوای سطح وب را می‌گردند درک و شعور انسانی ندارند؛ پس برای فهم بهترین و مرتبط‌ترین مطلب از تعداد زیادی فاکتور استفاده می‌کنند. هدف سئو بهینه کردن سایت طبق این فاکتورهاست که برای گوگل بیش از 200 مورد هستند؛ مواردی همچون بک لینک، کیفیت محتوا، سرعت سایت، امنیت و …

مهمترین فاکتورهای سئو عبارتند از کیفیت محتوا، بک لینک‌ها، نیت جستجو، سرعت سایت، موبایل فرندلی بودن، اعتبار دامنه، بهینه سازی کلمات کلیدی، ساختار سایت، امنیت سایت و تجربه کاربری

صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) مخفف عبارت (Search Engine Results Page) است، مثلا زمانی که در گوگل عبارتی را جستجو می‌کنید گوگل صفحه‌ای از نتایج که معمولا  لینک 10 سایت هستند را به شما نشان می‌دهد، به این صفحه SERP می‌گویند.

منظور سیستم رتبه صفحه گوگل (Google Pagerank) است که توسط بنیانگذاران گوگل ایجاد شده و هدف آن رتبه دادن به سایت‌ها بر اساس بک لینک، نرخ کلیک و … در صفحه نتایج موتور جستجو است.

استراتژی سئو یک طرح و برنامه دقیق برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو مخصوصا گوگل است تا بتوانیم ترافیک طبیعی و ارگانیک بیشتری جذب کنیم. استراتژی به ما کمک می‌کند تا با ابزارها و منابعی که در اختیار داریم، به بهترین شکل ممکن به اهدافمان برسیم.

ساختار سایت (Site Structure) به معنای دسته‌بندی و گروه‌بندی کردن محتوای سایت و ارتباط آنها با یکدیگر است. به زبان ساده ساختار سایت مشخص می‌کند که محتوای سایت ما چگونه باهم لینک شده‌اند و به چه شکلی به کاربران و همچنین موتورهای جستجو نمایش داده می‌شوند.

الگوریتم گوگل یک سیستم پیچیده است که داده‌ها و محتوای مختلف را از بخش فهرست سازی (Indexing) گرفته و سریعا بهترین صفحه را برای عبارت جستجو شده به نمایش می‌گذارد. الگوریتم به معنای مجموعه‌ای محدود از دستورالعمل ها است که به ترتیب خاصی اجرا شده و مسئله‌ای را حل می‌کنند؛ به زبان ساده الگوریتم دستورالعمل حل مسئله است. پس زمانی که کاربر عبارتی را جستجو می‌کند یا سوالی می پرسد در واقع مسئله‌ای را طرح کرده که الگوریتم وظیفه حل آن را بر عهده دارد.

ریپورتاژ آگهی یا ریپورتاژ خبری (Advertorial) یک نوشته تبلیغاتی است که در قالب مقاله یا خبری بی طرف در سایت‌های مختلف منتشر می‌شود. مثلا فرض کنید سایت دیمارکنت در مورد «بهترین روش آموزش سئو» مقاله‌ای را در سایت اقتصاد آنلاین در ازای پرداخت هزینه منتشر کند. خواننده سایت اقتصاد آنلاین فکر می‌کند که این یک مقاله آموزشی است که توسط خود اقتصاد آنلاین نگارش و منتشر شده است.

منظور حجم جستجو کلمه کلیدی (Keyword Search Volume) است که یکی از متریک‌های سئو بوده و به ما می‌گوید یک کلمه یا عبارت کلیدی مثل «خرید گوشی» در یک ماه و برای یک مکان خاص مثل کشور ایران، چه تعداد در موتور جستجو سرچ شده است.

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از ابزارهای رایگان شرکت گوگل است که آمار مختلفی از وب سایت همچون تعداد بازدیدکننده، دستگاه‌ها و مرورگرهایی که از آن استفاده کرده‌اند، سن و موقعیت مکانی بازدید کننده، صفحاتی که مشاهده کرده‌اند و … را در اختیار مدیر سایت قرار می‌دهد.

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یکی دیگر از ابزارهای رایگان گوگل است که آماری از عملکرد سایت در موتور جستجوی گوگل را به مدیر سایت نمایش می‌دهد. آماری همچون رتبه سایت در کلمات کلیدی مختلف، نرخ کلیک (CTR) هر کدام از کلمات کلیدی و صفحات، تعداد لینک‌ها و بک لینک‌ها، تعداد صفحات ایندکس شده و ..

سئو و محتوا

کلمات کلیدی (keywords) کلمات یا عباراتی است که به بهترین شکل ممکن مقاله و یا صفحه وب سایتتان را توصیف می‌کند. به زبان ساده کلمات کلیدی موضوعات و مفاهیمی هستند که نشان می‌دهند محتوای شما درباره چه چیزی است.

تحقیق کلمات کلیدی (Keywords research) فرایند پیدا کردن و تجزیه و تحلیل عبارات سرچ شده در موتورهای جستجو به منظور استفاده از نتایج آن برای اهداف خاصی همچون سئو و یا بازاریابی است. تحقیق کلمات کلیدی به زبان ساده یعنی بفهمیم که مخاطبان با جستجو کردن به دنبال چه چیزی هستند.

تولید محتوا (Content creation) فرایند خلق ایده موضوعاتی است که به مذاق مخاطب هدف خوش آید؛ سپس حول آن ایده‌ها به نگارش انواع محتوا (متنی، صوتی، ویدئویی) می‌پردازیم و آنها را منتشر می‌کنیم. تولید محتوا به زبان ساده یعنی فرایند برنامه ریزی و خلق محتوایی برای مخاطب که برایش مفید، قابل دسترس و موثر باشد.

بازاریابی محتوا (Content Marketing) یک روش راهبردی بازاریابی است که بر روی خلق و توزیع محتوای باارزش، مرتبط و یکپارچه متمرکز است و هدف آن جذب و حفظ مخاطبان هدف بوده که در نهایت منجر به اقدامات سودآور شود.

استراتژی محتوا (Content Strategy) فرایند برنامه ریزی، اجرا، ترویج و مدیریت مداوم چرخه محتوا به منظور پشتیبانی از برنامه‌های کلیدی کسب وکار است. استراتژی محتوا در نهایت به ایجاد ترافیک، خلق لید، تعامل، فروش و سایر خروجی‌های مورد نظر شرکت ختم می‌شود.

سئو فنی

سئو داخلی (On-Page SEO) به مجموعه اقدامات بهینه سازی می‌گویند که در داخل سایت خودمان انجام می‌شود؛ اقداماتی همچون لینک سازی داخلی، بهینه سازی تصاویر، معماری اطلاعات سایت و … جزء سئو داخلی محسوب می‌شوند.

سئو خارجی (Off-Page SEO) به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که خارج از سایت خودمان انجام شود؛ اقداماتی همچون بک لینک سازی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و پست‌های مهمان در سایر وبلاگ‌ها جزء سئو خارجی محسوب می‌شوند.

سئو تکنیکال (Technical SEO) شامل بهینه‌سازی ساختار فنی سایت بوده تا فرایند خزش و ایندکس سایت توسط موتور جستجو بدون دردسر انجام شود. اقداماتی همچون ایجاد سایت مپ، ساختار URL، استفاده از داده‌های ساختار یافته، ناوبری سایت و … جزء سئو تکنیکال است.

سئو داخلی تمام اقداماتی است که داخل سایت و بر روی محتوای سایت انجام می‌شود؛ حال آنکه در سئو تکنیکال کاری به محتوای سایت نداریم و به ساختار فنی سایت می‌پردازیم.

سئو محلی (Local SEO) فرایند بهینه سازی سایت به منظور افزایش ترافیک، لید و آگاهی از برند، از جستجوی محلی است. اقداماتی همچون پیدا کردن کلمات کلیدی محلی و بهینه سازی گوگل مای بیزینس (Google My Business) جزء سئو محلی است. منظور از جستجو محلی هر گونه سرچی است که با هدف پیدا کردن چیزی در یک محدوده مشخص جغرافیایی انجام شده باشد مثل «رستوران‌های ونک».

خزش (Crawling) زمانی اتفاق می‌افتد که گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری یک ربات به صفحات سایتی می‌فرستد تا محتوای آن را بخواند.

فهرست‌سازی یا ایندکس کردن (Indexing) بعد از مرحله خزش اتفاق می‌افتد و منظور از آن درک محتوای صفحات خزش شده و تجزیه و تحلیل آنها است.

رتبه بندی (Ranking) در سئو به جایگاهی که یک سایت در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) به دست می‌آورد، اشاره دارد. موتورهای جستجو مخصوصا گوگل برای رتبه بندی از فاکتورهای متعددی همچون کیفیت محتوا و کیفیت بک لینک ها استفاده می‌کنند.

بک لینک (Backlink) لینکی است که از یک وب سایت به صفحه‌ای در وب سایت دیگر داده می‌شود. به بک لینک، لینک ورودی یا لینک یک طرفه نیز گفته می‌شود.

لینک سازی (Link Building) مجموعه اقداماتی است که برای بالا بردن تعداد و کیفیت لینک‌های ورودی به یک صفحه سایت، صورت می‌گیرد. دو نوع لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی وجود دارد.

لینک سازی داخلی (Internal Link Building) به هر لینکی از صفحات وب سایت ما گفته می‌شود که به یک صفحه دیگر از وب سایت خودمان داده می‌شود. مثلا از مقاله آموزش سئو قسمت اول به مقاله آموزش سئو قسمت دوم لینک دهیم.

لینک سازی خارجی (External Link Building) به لینک‌هایی گفته می‌شود که ازسایت‌های دیگر به سمت دامنه و سایت ما داده می‌شوند، هدف از لینک سازی خارجی افزایش کمیت و کیفیت این لینک‌ها است.

دانلود کتاب گوگل آنالیتیکس

برای دانلود کتاب آموزش گوگل آنالیتیکس بر روی لینک زیر کلیک کنید