گوگل آنالیتیکس ابزاری قدرتمند و رایگان برای تحلیل دادههای ورودی به سایت و اپلیکیشن است. در گزارشهای قبلی تمامی بخشهای گوگل آنالیتیکس را به صورت تصویری توضیح دادیم. در این بخش قصد داریم بخش ادمین گوگل آنالیتیکس را تشریح کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانیم
1- آموزش تب اکانت Account بخش ادمینِ گوگل آنالیتیکس
2-1- اضافه کردن کاربر جدید به گوگل آنالیتیکس
2-2- بخش فیلترها (All Filters) گوگل آنالیتیکس
2-3- تاریخچه تغییرات (Account Change History) گوگل آنالیتیکس
2-4- سطل زباله (Trash Can) گوگل آنالیتیکس
2- آموزش تب Property بخش ادمینِ گوگل آنالیتیکس
1-2- مدیریت پراپرتی کاربر (Property User Management)
2-2- اطلاعات رهگیری (Tracking Info)
3-2- لینک دهی محصولات Product Linking
5-2- تعاریف مخاطبان (Audience Definitions)
6-2- تعاریف سفارشی (Custom Definitions)
7-2- واردکردن داده (Data Import)
3- آموزش تب ویو View بخش ادمینِ گوگل آنالیتیکس
1-3- نحوه ایجاد Goal در گوگل آنالیتیکس
2-3- گروهبندی محتوا (Content Grouping)
4-3- تنظیمات کانال (Channel Settings)
5-3- مدیریت اصطلاحات مربوط به برند (Manage Brand Terms)
6-3- تنظیمات تجارت الکترونیک (Ecommerce Settings)
7-3- متریکهای محاسبه شده (Calculated Metrics)
10-3- تنظیمات قیفهای چندکاناله (Multi-Chanel Funnels Settings )
11-3- گروهبندی کانال سفارشی (Custom Channel Grouping)
12-3- هشدارهای سفارشی (Custom Alerts)
13-3- ایمیلهای برنامهریزیشده (Scheduled Emails)
14-3- گزارشهای ذخیره شده (Saved)
15-3- به اشتراکگذاری بخشهای مهم گوگل آنالیتیکس (Share Assets)
بیشتر وبسایتها از نسخه یونیورسال گوگل آنالیتیکس (Universal Analytics) استفاده میکنند که گفته میشود بیش از 14 میلیون سایت از آن استفاده میکنند. آنچه در سری مقالات آموزش گوگل آنالیتیکس بررسی شد مربوط به گوگل آنالیتیکس نسخه یونیورسال بود. در این بخش نیز تب ادمین گوگل آنالیتیکس (Universal Analytics) که به اختصار UA نامیده میشود را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
آموزش ادمین Admin گوگل آنالیتیکس
با کلیک بر روی آیکون چرخ دنده ساید بار گوگل آنالیتیکس در بخش پایین سمت چپ (همانند تصویر زیر) به تب ادمین وارد میشویم. در این بخش دو قسمت Admin و User وجود دارد. بخش User اطلاعاتی در مورد ایمیل وارد شده و ویرایش آن، زبان انتخاب شده، نمایش پیش فرض بازه زمانی گزارشها ارائه شده است. همچنین در این قسمت گوگل آنالیتیکس اخبار مهم، آپدیتها، پیشنهادها و گزارشهای مهم را به صورت ایمیلی ارسال میکند که میتوان در این بخش آنها را فعال یا غیرفعال کرد. قسمت اصلی اما بخش ادمین گوگل آنالیتیکس است که سه تب جداگانه دارد:
- Account
- Property
- View
آموزش تب اکانت Account بخش ادمینِ گوگل آنالیتیکس
حسابهایی که برای گوگل آنالیتیکس تعریف کردهایم در این بخش نمایش داده میشود. تنظیمات حساب (Account Settings)، مدیریت حساب کاربر (Account User Management)، فیلترها (All Filters)، تاریخچه تغییرات در حساب (Account Change History) و سطل زباله (Trash Can) زیرمجموعههای بخش اکانت ادمین هستند:
در بخش تنظیمات حساب، اطلاعات کلی از حساب همچون نام حساب (Account Name) و آی دی آن قابل مشاهده است. گوگل آنالیتیکس در این بخش سیاستهای به اشتراکگذاری دادههای گوگل آنالیتیکس سایت را با دیگر افراد و کارشناسان تشریح کرده و همچنین شرایط و مقررات عمومی مربوط به حفاظت از دادهها (GDPR) را توضیح داده است.
اضافه کردن کاربر جدید به گوگل آنالیتیکس
بخش مدیریت حساب کاربر (Account User Management) مربوط به دسترسی دادن به افراد جدید و اعمال تغییرات در آن است که مسیر آن در تب ادمین گوگل آنالیتیکس قرار دارد. با کلیک بر روی علامت + به صفحه اضافه کردن افراد وارد میشویم:
1- ابتدا آدرس ایمیل کاربر مورد نظر را وارد میکنیم. با تیک زدن عبارت زیر آن (Notify new users by email) به کاربر ایمیل داده میشود که حال به گوگل آنالیتیکس دسترسی دارد.
2- این بخش مربوط به میزان دسترسیها است که قرار است به کاربر جدید بدهیم. به صورت پیشفرض تیک خواندن و تحلیل دادهها (Read & Analyze) برای کاربر جدید فعال شده است. سایر دسترسیها به شرح زیر است:
ویرایش (Edit): امکان ایجاد و ویرایش Property، فیلترها، اهداف و ... به کاربر جدید داده میشود
همکاری (Collaborate): کاربر میتواند بخشهای به اشتراک گذاشته شده گوگل آنالیتیکس همچون داشبوردها را ویرایش و ایجاد کند
مدیریت کاربران (Manage Users): کاربر جدید میتواند کاربران جدید را به گوگل آنالیتیکس اضافه یا حذف کند و میزان دسترسیها را تغییر دهد.
پس از پایان تغییرات باید بر روی دکمه Add کلیک کنید تا کاربر جدید به گوگل آنالیتیکس افزوده شود.
بخش فیلترها (All Filters) گوگل آنالیتیکس
بخش فیلترها (All Filters) شامل تمام فیلترهایی است که در سطوح View ایجاد شده است. فرض کنید که حساب گوگل آنالیتیکس دارای سه View به نامهای Raw، Master و All Data باشد. چنانچه ما برای Raw View فیلتری تعریف کنیم تنها برای همان View قابل اعمال و اجراست اما در سایر View ها دسترسی به آن وجود ندارد. در بخش All filters تمامی فیلترهای در هر کدام از View ها لیست میشود و میتوان تغییرات لازم را بر روی آنها اعمال کرد.
تاریخچه تغییرات (Account Change History) گوگل آنالیتیکس
بخش تاریخچه تغییرات اکانت (Account Change History) همانطور که از نام آن مشخص است فهرست تغییرات قبلی ایجاد شده در حساب را نشان میدهد:
همانطور که از تصویر بالا نیز مشخص است ابتدا بازه زمانی مورد نظر را مشخص میکنیم، سپس اکانت Account خودمان را انتخاب میکنیم و چنانچه به فیلترهای بیشتری نیاز داشته باشیم بر روی More Filters کلیک کرده و در نهایت بر روی دکمه Apply کلیک میکنیم. تغییراتی که این بخش نشان میدهد شامل موارد زیر است:
نوع تغییرات (Location Type)، نام و مکان تغییرات (Location name)، نوع آیتم (Item Name)، نام آیتم (Item Name)، اقدام صورت گرفته (Action) و اینکه تغییرت توسط کدام کاربر (Changed By) صورت گرفته است.
سطل زباله (Trash Can) گوگل آنالیتیکس
تب آخر بخش اکانت مربوط به سطل زباله است. در این بخش لیست Account، Property و View های حذف شده به تفکیک تاریخ و حذف نهایی آنها فهرست شده است.
آموزش تب Property بخش ادمینِ گوگل آنالیتیکس
اولین بخش Property مربوط به دستیار نصب گوگل آنالیتیکس نسخه چهار است، چون این آموزش مربوط به نسخه یونیورسال گوگل آنالیتیکس است از توضیح آن خودداری میکنیم. بخش دوم مربوط به تنظیمات پراپرتی (Property Settings) است. اطلاعات آی دی و نام پراپرتی در این تب ارائه شده است. URLی که به صورت پیشفرض انتخاب شده نیز در این بخش آمده است. در گزارشهای قبلی گفتیم که URL با WWW و بدون آن و همچنین با HTTPs و بدون آن متفاوت است و URL اصلی سایت را باید انتخاب و بقیه URLها را بر روی آن ریدایرکت 301 کنیم. چنانچه بخواهیم دادههای مربوط به گزارش جمعیتشناسی (Demographics) را در گوگل آنالیتیکس داشته باشیم باید در این قسمت تیک آن را فعال کنیم که با نام Enable Demographics and Interest Reports در بخش Advertising Features آمده است. گوگل آنالیتیکس دیتای مربوط به کاربران را نیز جمعآوری و در گزارشهای استاندارد خود به نمایش میگذارد. برای فعالسازی این بخش نیز لازم است تیک آن را با نام Enable Users Metric in Reporting در بخش User Analysis پراپرتی فعال کنیم.
مدیریت پراپرتی کاربر (Property User Management)
توضیحات بخش Property User Management دقیقه همانند توضیحات Account User Management است که در بالا توضیح دادیم و در این قسمت ایجاد دسترسی به پراپرتی برای کاربران جدید است.
اطلاعات رهگیری (Tracking Info)
در بخش اطلاعات رهگیری (Tracking Info) نیز کد رهگیری (Tracking Code) گوگل آنالیتیکس قرار دارد، زمانی که به آیدی گوگل آنالیتیکس یا اسکریپت آن نیاز داشته باشید باید به این بخش مراجعه کنید. بخش دیگر Property Change History است که توضیحات آن همانند Account Change History است. سایر بخشهای اطلاعات رهگیری به شرح زیر است:
جمعآوری داده (Data Collection): در این بخش میتوانیم به گوگل آنالیتیکس دسترسی بیشتری دهیم تا علاوه بر جمعآوری دادههای استاندارد، دادههای بیشتری از فیچرهای تبلیغاتی گردآوری کند.
نگهداری داده (Data Retention): در این بخش میتوان مدتزمان نگهداری دادههایی همچون کوکیها، شناسههای کاربر و شناسههای تبلیغاتی را تغییر دهید. به صورت پیشفرض این مدتزمان بر روی 26 ماه تنظیم شده است.
آی دی کاربر (User-ID): با فعال کردن این بخش گوگل آنالیتیکس میتواند هنگامی که کاربر با دستگاههای مختلف و طی چندین سشن در سایت فعالیت دارد را جمعآوری کند. به زبان ساده گوگل آنالیتیکس رفتار کاربران در سایت را در مدتزمانی طولانی رصد میکند. هنگام فعالسازی این بخش گوگل آنالیتیکس اسکریپتی را به شما میدهد که لازم است در روت سایت جاگذاری کنید.
تنظیمات سشن (Session Settings): به صورت پیشفرض آنالیتیکس مدتزمان یک سشن را حداکثر بر روی 30 دقیقه گذاشته است. حداقل مدتزمان یک سشن یک دقیقه و حداکثر آن میتواند چهار ساعت باشد. در این بخش مدتزمان انقضا کمپین نیز قرار دارد که به صورت پیشفرض بر روی شش ماه تنظیم شده است، حداکثر مدتزمانی که میتوان برای این بخش ست کرد معادل 24 ماه است.
منابع جستجوی ارگانیک (Organic Search Sources): گوگل آنالیتیکس به صورت پیشفرض لیستی از موتورهای جستجو را در نظر گرفته و زمانی که کاربر از هر کدام آنها وارد سایت شود به عنوان ترافیک ارگانیک ثبت میشود. در این قسمت میتوان موتورهای جستجو دلخواهتان را به این لیست اضافه کنید. لیست موتورهای جستجو پیشفرض گوگل در این لینک ارائه شده است.
لیست استثنا ترافیک ارجاعی (Referral Exclusion List): چنانچه بخواهید دامنهای در لیست ترافیک ارجاعی قرار نگیرد میتوان با کلیک بر روی + Add Referral Exclusion آن دامنه را به گوگل آنالیتیکس افزود.
لیست استثنا عبارت جستجو (Search Term Exclusion List): عبارات جستجویی که میخواهید ترافیک ورودی آنها در بخش ترافیک ارگانیک قرار نگیرد را میتوانید در این بخش با کلیک بر روی دکمه New Search term + اضافه کنید.
تاریخچه تغییرات پراپرتی (Property Change History): توضیحات این بخش همچون توضیحات بخش تاریخچه تغییرات اکانت (Account Change History) است.
درخواستهای حذف دیتا (Data Deletion Requests): گوگل اطلاعات شخصی منتشر شده را از نتایج خود (SERP) حذف میکند. اطلاعات شخصی قابلشناسایی (Personally Identifiable Information) چنانچه در وبسایت شما منتشر شده باشد، گوگل قبل از حذف آنها در این بخش درخواستی ارسال میکند تا قبل از حذف، بتوانید آن را بازبینی و یا در صورت اعتراض آن را به گوگل اعلام کنید.
لینک دهی محصولات Product Linking
گوگل آنالیتیکس قسمتی به عنوان Product Linking در بخش ادمین قرار داده تا بتوان سایر محصولات گوگل همچون گوگل ادز (Google Ads) و گوگل ادسنس (Google AdSense) را به گوگل آنالیتیکس متصل کرد.
لینک دهی گوگل ادز (Google Ads Linking): در این بخش میتوان گوگل ادز را به گوگل آنالیتیکس متصل کرد. با این کار اطلاعات این دو محصول با هم به اشتراک گذاشته میشود.
لینک دهی گوگل ادسنس (AdSense Linking): در این بخش میتوان گوگل ادسنس را به گوگل آنالیتیکس متصل کرد. با این کار اطلاعات این دو محصول با هم به اشتراک گذاشته میشود.
لینک دهی پلتفرم اَد اِکسچینج (Ad Exchange Linking): در این بخش میتوان پلتفرم Ad Exchange (پلتفرم تبادل آگهی) را به پراپرتی گوگل آنالیتیکس متصل کرد. با این کار اطلاعات این دو محصول با هم به اشتراک گذاشته میشود.
لینک دهی کل محصولات (All Products): این بخش دارای دو قسمت است: محصولاتی که به گوگل آنالیتیکس لینک شدهاند و سایر محصولات گوگل که به گوگل آنالیتیکس هنوز متصل نشدهاند.
Postback
هنگامی که سرویسهای اتریبیشون به یک شبکه تبلیغاتی (Ad Networks) از نصب یک برنامه یا یک ایونت درون برنامهای خبر دهد اصطلاحاً به آن Postback میگویند. با تنظیمات این بخش میتوانید مشخص کنید چه ادنتورکی دادههای کانورژن شما را دریافت کنند. این فیچر به ادنتورکها کمک میکند تا کمپینهای تبلیغاتی را بهینه کنند که نتیجه آن بهتر شدن کیفیت تبلیغات و مرتبطتر شدن آگهیها برای مخاطبان میشود.
تعاریف مخاطبان (Audience Definitions)
این بخش دارای دو قسمت Audiences و Dynamic Attributes است:
مخاطبان (Audiences): این بخش برای ایجاد لیست مخاطبان بهمنظور درگیر کردن (Engage) آنها با کسبوکار از طریق یکپارچهسازی با پلتفرمهای بازاریابی گوگل همچون فهرست ریمارکتینگ برای تبلیغات در جستجو (Search Ads) و ریمارکتینگ در بستر شبکه نمایش گوگل (Google Display network) است. کاربرانی که به سایت شما دوباره سر میزنند را نیز میتوان با کمک گوگل آپتمایز 360 (Google Optimize 360) مورد هدف قرار داد.
ویژگیهای داینامیک (Dynamic Attributes): ریمارکتینگ این امکان را فراهم میکند تا با بازدیدکنندگان سایت با کمک گوگل آنالیتیکس و دسترسی به شبکه نمایش گوگل دوباره ارتباط و اینگیجمنت ایجاد کنید. برای اینکه کار لازم است حساب گوگل ادز خود را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید.
تعاریف سفارشی (Custom Definitions)
در این بخش میتوانید دایمنشن ها و متریکهای موردنیازتان را تعریف کنید. با این کار قادر خواهید بود دادهها جمعآوری شده را با توجه به نیاز کسبوکارتان تجزیهوتحلیل کنید.
واردکردن داده (Data Import)
گوگل آنالیتیکس این بخش را برای بارگذاری دادههای قبلی کسبوکار طراحی کرده است که با کمک آن میتوانید دادهها دلخواهتان را وارد و با داده فعلی آنالیتیکس ترکیب کرده و آنها را تجزیهوتحلیل کنید.
آموزش تب ویو View بخش ادمینِ گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس نسخه یونیورسال برای View تبی جداگانه در نظر گرفته است که هر کدام را در ادامه با هم بررسی میکنیم:
تنظیمات ویو (View Settings): این بخش نیز همانند تنظیمات بخش پراپرتی و اکانت است که توضیح دادیم. نام و آیدی ویو در این بخش ارائه شده است. URL پیشفرض سایت به همراه منطقه زمانی تنظیم شده نیز در بخش تنظیمات View قابل تغییر است.
مدیریت ویو کاربر (View User Management): تنظیمات مدیریت ویو همانند تنظیمات بخش مدیریت اکانت و پراپرتی کاربر است که در بالا توضیح دادیم. با این تفاوت که تنظیمات در سطح View اعمال میشود. در مقاله اصطلاحات گوگل آنالیتیکس سلسلهمراتب اکانت ها و ویژگیهای آنها را توضیح دادهایم که میتوانید برای درک بهتر موضوع به این مقاله مراجعه کنید.
نحوه ایجاد Goal در گوگل آنالیتیکس
اهداف گوگل آنالیتیکس (Goals): تعریف گل و انواع آنها را در مقاله آموزش تصویری بخش کانورژن تشریح کردیم؛ چنانچه با این مفاهیم آشنا نیستید ابتدا این مقاله را مطالعه کنید. برای تعریف گل طبق تصویر زیر عمل میکنیم:
زمانی که بر روی + New Goal کلیک کردیم صفحه زیر نمایش داده میشود:
گوگل آنالیتیکس چندین فرمت پیش فرض برای استفاده از Goal طراحی کرده که برای سادگی کار میتوان با توجه به نیاز کسبوکار یکی از آنها را انتخاب کرد. در این بخش اما از گزینه Custom استفاده میکنیم و سپس بر روی گزینه Continue کلیک میکنیم:
در بخش Goal Description ابتدا نام گل را به دلخواه وارد میکنیم، ما اسم این گل را Test گذاشتهایم. سپس یکی از چهار نوع Goal (انواع گلها را در این لینک توضیح دادهایم) را انتخاب و دکمه Continue را میزنیم. در این بخش ما Destination را انتخاب کردهایم:
در این بخش نیز آدرس صفحه مورد نظر را بدون بخش اول دامنه وارد میکنیم و منوی کشویی را بر روی گزینه Equals to قرار میدهیم که به این معناست دامنه وارد شده باید دقیقا همان URLی باشد که وارد کردهایم. در صورتی که بخواهیم برای هر گل ارزش دلاری تعریف کنیم گزینه اختیاری Value را فعال میکنیم. چنانچه گل تعریف شده چندین مرحله داشته باشد و هر کدام از مراحل برای ما اهمیت داشته باشد گزینه قیف (Funnel) را نیز فعال میکنیم تا دادههای هر کدام از مراحل آن نیز ذخیره شود. اکنون فرایند تکمیل گل به انتها رسیده و تنها لازم است بر روی Verify this Goal کلیک کنیم چنانچه گل را بهدرستی تعریف کرده باشیم با استفاده از دیتای یک هفته گذشته گوگل آنالیتیکس به ما خواهد گفت که نرخ تبدیل این Goal چند درصد بوده است. در پایان Goal را ذخیره Save میکنیم.
گروهبندی محتوا (Content Grouping)
این ویژگی برای آن است که بتوانید محتوای داخل سایتتان را دستهبندی کنید و دادههای این دستهها به همراه جزئیات هر کدام را به گوگل آنالیتیکس ارسال کرده و با هم مقایسه کنید. بهعنوانمثال یک سایت خبری میتواند محتوای خود را به دو بخش اخبار داخلی و اخبار خارجی تقسیم کند و برای هر کدام دستههای اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و ... را در نظر بگیرد. با این کار میتوانید عملکرد هر کدام از بخشها را رصد کنید. برای اینکه گوگل آنالیتیکس بتواند این دادهها را جمعآوری کند لازم است اسکریپت خروجی این بخش را به سایت اضافه کنید.
فیلتر (Filter)
فیلتر کردن به شما این اجازه را میدهد تا دادهها را حین پردازش کردن و قبل از نمایش گزارش حذف، اضافه و یا ویرایش کنید. فیلترهای ویو این امکان را فراهم میکند تا دادههای ترافیک یک ویو را اصلاح و محدود کنید. بهعنوانمثال میتوانید از فیلترها برای حذف ترافیک از آدرس آیپیهای خاص، تمرکز بر روی ساب دامینها یا دایرکتوری خاص و یا تبدیل URLهای صفحات داینامیک به رشته نوشتههای قابلفهم و قابلخواندن تبدیل کنید.
تنظیمات کانال (Channel Settings)
بخش تنظیمات کانال گوگل آنالیتیکس دو زیر شاخه به شرح زیر دارد:
گروهبندی کانال (Channel Grouping): گروهبندی کانال یک گروهبندی برای منابع ترافیک بر اساس نقش آنها است. گزارشهای گوگل آنالیتیکس دارای کانالهای پیشفرضی هستند که دادهها را سازماندهی و دستهبندی میکند که برخی از رایجترین آنها جستجوی پولی (Paid Search) و ترافیک مستقیم (Direct) هستند. با کمک این دستهبندی میتوان عملکرد هر کدام از کانالها را بهتر ارزیابی کرد.
مدیریت اصطلاحات مربوط به برند (Manage Brand Terms)
در این بخش میتوان عبارتی همچون نام تجاری که معرف کسبوکار و یا محصولاتتان هست را وارد کنید. گوگل آنالیتیکس از لیست وارد شده برای آنالیز و بررسی عبارات جستجو پولی استفاده میکند. اگر عبارات جستجو بهخودیخود در دسترس نباشند گوگل آنالیتیکس از عبارات جستجوی پولی بهجای آن استفاده میکند.
تنظیمات تجارت الکترونیک (Ecommerce Settings)
در این بخش میتوانید گزینه گردآوری دادههای ایکامرس گوگل آنالیتیکس را فعال کنید تا به اطلاعات مربوط به خرید از سایت و اپلیکیشن همچون ارزش میانگین خرید، نرخ تبدیل ایکامرس، زمان خرید و سایر دادههای مرتبط دسترسی داشته باشید. گزارش مربوط به ایکامرس گوگل آنالیتیکس را در مقاله آموزش بخش Conversion گوگل آنالیتیکس به صورت کامل و تصویری بررسی کردهایم که میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید.
متریکهای محاسبه شده (Calculated Metrics)
متریکهای محاسبه شده در واقع متریکهای تعریف شده توسط کاربر هستند که بر پایه سایر متریکهای موجود گوگل آنالیتیکس تعریف میشوند و امکان ارزیابی کاربردیتری را برای ادمین حساب گوگل آنالیتیکس فراهم میکند. از متریکهای محاسبه شده میتوان در گزارشهای سفارشی سازی شده، داشبوردها و ویجت های گوگل آنالیتیکس استفاده کرد. در مقاله آموزش بخش Customization گوگل آنالیتیکس به مفاهیم داشبورد و ویجت به صورت تصویری و مفصل پرداختهایم که میتوانید اطلاعات تکمیلی را از این مقاله به دست آورید.
سگمنت ها (Segments)
یک سگمنت زیرمجموعهای از دادههای تحلیلی شما به حساب میآید. بهعنوانمثال از بین تمامی کاربران سایت، یک سگمنت میتواند کاربرانی باشد که از کشور ترکیه یا شهر استانبول به سایت وارد شدهاند. همچنین سگمنت دیگر میتواند کاربرانی باشد که بخشی از محصول شما را خریداری کردهاند و یا کاربرانی که از بخش خاصی از سایت بازدید کردهاند. در این قسمت گوگل آنالیتیکس، میتوانید سگمنت های مورد نظر خودتان را ایجاد کنید.
همچنین در مقاله آموزش تصویری بخش Conversion گوگل آنالیتیکس به نحوه ایجاد سگمنت در گوگل آنالیتیکس پرداختهایم که میتوانید برای فهم بهتر اصطلاح سگمنت آن را مطالعه کنید.
حاشیهنویسی (Annotation)
آنوتیشن نوشتههای کوتاهی هستند که میتوانید با هدف یادآوری در گزارشهای گوگل آنالیتیکس برای تاریخ خاصی آنها را اضافه کنید. لیست حاشیهنویسیهای گوگل آنالیتیکس در این بخش قابل مشاهده است. برای ایجاد یک نوشته در گزارشهای گوگل آنالیتیکس همانند تصویر زیر عمل کنید:
تنظیمات قیفهای چندکاناله (Multi-Chanel Funnels Settings )
گزارشهای قیفهای چندکاناله از مسیرهای کانورژن و ترتیب تعاملات (همچون کلیک / ترافیک ارجاعی کانالها) در مدتزمان 90 روز که به یک کانورژن و خرید منجر شده، به دست میآیند. گوگل آنالیتیکس داده مسیرهای کانورژن هر کدام از Goalها و تراکنشهای Ecommerce را جمعآوری میکند. برای اطلاعات بیشتر به گزارش آموزش بخش Conversation گوگل آنالیتیکس مراجعه کنید. در بخش تنظیمات قیفهای چندکاناله میتوانید اتریبیوشن مدلهای (Attribution Models) جدید خودتان را تعریف کنید.
گروهبندی کانال سفارشی (Custom Channel Grouping)
در همین مقاله در مورد گروهبندی کانال توضیح دادیم. در گروهبندی کانال سفارشی تنها کسی که کانال را ایجاد کرده به آن دسترسی دارد. برای ساخت کانال سفارشی بر روی گروهبندی کانال سفارشی کلیک کرده و سپس بر روی + New Channel Grouping کلیک میکنیم. برای آن نامی انتخاب و بر روی + Define a new Channel کلیک میکنیم. سپس برای کانال جدید نام انتخاب میکنیم و شرایط و ویژگی (Rule) مورد نظر را تعریف میکنیم. کانالهای جدید را اضافه و تعریف کرده و سپس با درگ کردن ترتیب آنها را مشخص میکنیم. در نهایت بر روی دکمه ذخیره (Save) کلیک میکنیم.
هشدارهای سفارشی (Custom Alerts)
بخش هشدارهای سفارشی را در مقاله آموزش تصویری بخش کاستومایزیشن گوگل آنالیتیکس توضیح دادیم.
ایمیلهای برنامهریزیشده (Scheduled Emails)
در این بخش گوگل آنالیتیکس برای ارسال خودکار گزارشها به صورت ایمیلی برای یک یا لیستی از مخاطبان Scheduled Emails را طراحی کرده است. برای این کار لازم است در قسمت بالای گزارش دلخواهتان بر روی بخش Share کلیک کرده و تنظیمات موردنیازتان را اعمال و بر روی کلمه ذخیره Save کلیک کنید.
گزارشهای ذخیره شده (Saved)
زمانی که یک گزارش گوگل آنالیتیکس را بررسی میکنید و تنظیمات موردنیازتان را بر روی آن اعمال میکنید میتوانید فرمت آن گزارش را ذخیره کنید که لیست آنها در این بخش ارائه میشود. در مقاله آموزش تصویری بخش Customization گوگل آنالیتیکس توضیحات کامل گزارشهای ذخیره شده را به صورت تصویری توضیح دادهایم.
به اشتراکگذاری بخشهای مهم گوگل آنالیتیکس (Share Assets)
دارایی یا بخشهای مهم (Assets) ابزارهایی هستند که در گوگل آنالیتیکس برای کمک به کاستومایز کردن دادهها و تجزیهوتحلیل آنها ایجاد میکنید. سگمنتهای سفارشی (Custom Segments)، Goals، گروهبندی کانالهای سفارشی (Custom Channel Groupings)، اتریبیوشن مدلهای سفارشی (Custom Attribution Models) و گزارشهای سفارشی (Custom Reports) همگی به عنوان دارایی (Asset) شناخته میشوند. داراییهای گوگل آنالیتیکس در سطح View ایجاد و مدیریت میشوند. در بخش Share Assets میتوانید داراییهای موردنظرتان را به صورت تکی و یا گروهی حذف و یا به اشتراک بگذارید. زمانی که یک دارایی را به اشتراک میگذارید تنها اطلاعات مربوط به پیکربندی دارایی به اشتراک گذاشته میشود و گوگل آنالیتیکس دادههای اکانت و یا اطلاعات شخصی شما را به اشتراک نخواهد گذاشت لذا از بابت محرمانه بودن دادهها هیچ نگرانی وجود ندارد.
نتیجهگیری
مقاله آموزشی بخش ادمین گوگل آنالیتیکس آخرین مقاله از مجموعه مقالات مقدماتی گوگل آنالیتیکس است که بررسی کردیم. در مجموعه مقالات تصویری قبلی تمام بخشهای گوگل آنالیتیکس را به صورت مفصل و تصویری توضیح دادهایم. چنانچه این مقالات را به صورت کامل مطالعه کرده باشید میتوانید از مهمترین بخشهای گوگل آنالیتیکس و تحلیل دادههای آن به خوبی استفاده کنید که این سطح از مهارت برای کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و ادمینهای سایت شرکتهای کوچک و متوسط کافی خواهد بود.